Кількість ракет РФ знизилась до критичного рівня — Данілов
Категорія
Світ
Дата публікації

Кількість ракет РФ знизилась до критичного рівня — Данілов

Кількість ракет РФ знизилась до критичного рівня — Данілов
Джерело:  online.ua

Україна відстежує кількість ракет, які знаходяться на території Росії. Наразі їх кількість впала до максимально критичного рівня.

Джерело: Олексій Данілов

У Росії критично мало ракет

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що Росія вже не може нарощувати ресурси у тій кількості, яку б вона хотіла.

Ми відслідковуємо кількість ракет, які є на території російської федерації. Вона дійсно знизилась до максимально критичного рівня. Але це не значить, що загрози немає. Будь-яке влучання ракети, внаслідок якого загинули наші громадяни, зруйновано інфраструктуру, – це трагедія, — зазначив Данілов.

Скільки ракет лишилось у росіян

Заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю зазначив, що росіяни мають намір подвоїти обсяги виробництва таких ракет, як "Калібр", "Х-101"та"Іскандер". Але головною їх перешкодою, за його словами, є санкції.

Він додав, що у росіян, за підрахунками ГУР станом на березень, залишилося 15% високоточних "Іскандерів", "Калібрів", “Х-101”, “Х-555”, "Кинжалів" та “Х-22” від тих обсягів, які були до початку війни.

Запаси "Калібрів", “Х-101” та “Х-555”, додав Скібіцький, складають навіть менше ніж 10%.

На сьогодні росіяни справді намагаються накопичити ракети, щоби вони не просто могли завдавати удари по нашій інфраструктурі, а і щоб ця бойова зброя була націлена на військові об’єкти, на угруповання, на пункти управління, на систему логістики, – сказав представник ГУР.

Він також зазначив, що Росія вже не здатна випускати за одну атаку 90-110 високоточних крилатих ракет, як це було раніше.

Тому зараз, за словами Скібіцького, вони намагаються накопичувати та наносити масовані удари з застосуванням різних засобів ураження.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?