Кількість жертв серед мирного населення на Донбасі зросла - ООН
Категорія
Події
Дата публікації

Кількість жертв серед мирного населення на Донбасі зросла - ООН

Кількість жертв серед мирного населення на Донбасі зросла - ООН
Джерело:  ООН

За січень-лютий 2017 роки кількість постраждалих серед мирного населення в результаті бойових дій на Донбасі зросла вдвічі, в порівнянні з листопадом-груднем 2016 року.


Про це заявили в Управлінні з координації гуманітарних питань (УКГП) Організації Об'єднаних Націй, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу місії.


Читайте також: Указ Путіна про "паспорти ДНР-ЛНР": з'явилася реакція ООН


"В кінці січня по всій Східній Україні небезпечна ситуація досягла піку. З'явилися нові жертви серед мирного населення і нові гуманітарні проблеми в декількох місцях. З початку року УКГВ отримало інформацію про 111 постраждалих цивільних особах (20 загиблих і 91 потерпілий). У листопаді-грудні 2016 року потерпів 51 мирний житель", - йдеться в повідомленні ООН.


За даними місії, більшість мирних жителів постраждали в результаті обстрілу з артилерії, РСЗВ і танків. Також відзначаються часті випадки пошкодження будинків мирного населення, життєво важливих об'єктів інфраструктури, медичних установ і шкіл.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в ООН фактично визнали військові злочини Росії в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?