Кількість жертв землетрусу в Туреччині невпинно зростає
Категорія
Світ
Дата публікації

Кількість жертв землетрусу в Туреччині невпинно зростає

Кількість жертв землетрусу в Туреччині невпинно зростає
Джерело:  online.ua

Станом на 18 лютого понад 45 тисяч людей загинули в результаті землетрусу, що стався в Туреччині і Сирії. Офіційна Анкара не приховує, що кількість жертв буде збільшуватися.

Джерело: Anadolu

Кількість жертв землетрусу в Туреччині і Сирії продовжує зростати

Згідно з останніми даними, у Туреччині загинули уже 39 672 особи, в той час як сусідня Сирія повідомила про понад 5 800 загиблих.

Що важливо розуміти, кількість жертв у Сирії не змінюється вже кілька днів.

Варто зазначити, що багато міжнародних рятувальних команд залишили величезну зону землетрусу, а місцеві 18 лютого продовжують пошуки в зруйнованих будівлях, сподіваючись знайти тих, хто вижив, попри всі труднощі.

Фахівці звертають увагу на те, що більшість порятунків відбувається протягом 24 годин після землетрусу.

Через дванадцять днів після землетрусу три людини, в тому числі дитина, були врятовані живими з-під завалів будівлі в місті Антак'я на півдні Туреччини в суботу, через 296 годин після землетрусу. Гуманітарні організації кажуть, що постраждалі потребуватимуть допомоги протягом наступних місяців, оскільки зруйновано багато важливих об'єктів інфраструктури, - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, ні Туреччина, ні Сирія не уточнюють, скільки людей вважаються зниклими безвісти після землетрусу.

У Туреччині проведуть розслідування через масове обвалення будівель

Як вдалося дізнатися місцевим журналістам, родини, які досі чекають на своїх родичів у Туреччині, не приховують свого обурення, оскільки вважають, що саме корумпована будівельна сфера і глибоко недосконалий міський розвиток став причиною руйнування такої великої кількості будівель в країні.

Туреччина пообіцяла провести розслідування щодо всіх, кого підозрюють у відповідальності за обвалення будівель, і видала наказ про затримання понад 100 підозрюваних, у тому числі забудовників, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?