Кім Чен Ин погодився публічно закрити ядерний полігон, але з умовою
Категорія
Світ
Дата публікації

Кім Чен Ин погодився публічно закрити ядерний полігон, але з умовою

Кім Чен Ин погодився публічно закрити ядерний полігон, але з умовою
Джерело:  The Telegraph

Глава КНДР Кім Чен Ин пообіцяв публічно закрити ядерний полігон в Пхунгері в травні 2018 року, але при умові, якщо з США буде досягнуто згоди про недоторканність і закінчення війни.

Про це повідомив представник адміністрації південнокорейського президента Юн Ен Чхан після переговорів глави КНДР і лідера Південної Кореї, передає ONLINE.UА з посиланням на The Telegraph.

За словами представника прес-служби президента Південної Кореї, Кім Чен Ин погодився запросити на закриття ядерного полігону американських журналістів і експертів, щоб процес пройшов максимально прозоро.

Також глава КНДР має намір перевести годинник в країні на 30 хвилин вперед, щоб між Північною і Південною Кореями знову встановилося однаковий час.

"Ми не повторимо сумну історію Корейської війни. Не можна допустити повторення кровопролиття корейської нації ... Я підтверджую, що не стану використовувати силу",- навів слова Кім Чен Ина Юн Ен Чхан.

Також він зазначив, що Кім Чен Ин запевнив, що, незважаючи на свої погрози, ніколи б не скинув ядерну зброю на США, Південну Корею або інші країни Тихоокеанського регіону.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що історична зустріч Кім Чен Ина і президента Південної Кореї Мун Чже Іна відбулася 27 квітня в південнокорейському Пханмунджомі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?