Кім Чен Ин стратив 5 високопосадовців через Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

Кім Чен Ин стратив 5 високопосадовців через Трампа

Кім Чен Ин стратив 5 високопосадовців через Трампа
Джерело:  online.ua

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин віддав наказ стратити п'ятьох чиновників, оскільки він вважав їх винними у провалі другого саміту з очільником Білого дому Дональдом Трампом в Ханої, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

"Спецпредставник КНДР з політики щодо США Кім Хек Чхоль, який очолював переговори на робочому рівні з приводу лютневого саміту в Ханої, був розстріляний за звинуваченням у шпигунстві", - сказано в повідомленні.

Консервативна південнокорейська газета The Chosun Ilbo пише, що також були страчені чотири представники МЗС КНДР, які брали участь в переговорах. Їх звинуватили в шпигунстві на користь США.

"Головний помічник лідера КНДР Кім Ен Чхоль, який також брав участь у саміті, був відправлений до трудового табору", - зазначає видання.

Як відомо, саміт КНДР і США проходив в столиці В'єтнаму 27-28 лютого. Після кількох зустрічей, в тому числі сам на сам, Дональд Трамп і Кім Чен Ин не змогли дійти згоди і не стали підписувати спільний документ.

На думку аналітиків, Кім Чен Ин, ймовірно, вимагав надмірного послаблення санкцій і натомість пропонував занадто мало кроків із ядерного роззброєння.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, як  лідер КНДР їхав в Росію на бронепотязі. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?