Кім Чен Ин тримає слово: в КНДР приступили до важливого етапу ядерного роззброєння
Категорія
Світ
Дата публікації

Кім Чен Ин тримає слово: в КНДР приступили до важливого етапу ядерного роззброєння

Кім Чен Ин тримає слово: в КНДР приступили до важливого етапу ядерного роззброєння
Джерело:  Reuters

У Північній Кореї почали демонтаж ключових об'єктів ракетного полігону, які відігравали важливу роль в розробці технологій для програми міжконтинентальних балістичних ракет. Про черговий етап денуклеаризації КНДР повідомили експерти американського аналітичного центру 38 North, в розпорядженні яких є супутникові фотографії, які підтверджують активність на полігоні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

У Вашингтоні високо оцінили зусилля Кім Чен Ина з виконання своїх зобов'язань за договором з США, який був підписаний під час саміту з Трампом. І хоча раніше в Пхеньяні запевняли, що космодром Сохе, частковий демонтаж якого почала північнокорейська влада, призначений тільки для запусків супутників, а також для наземних випробувань ракетних двигунів, у Вашингтоні впевнені, що з нього проводилися тестові запуски балістичних ракет.

Слід зазначити, що напередодні появи даної інформації Дональд Трамп прокоментував процес денуклеаризації КНДР. Він заявив, що задоволений прогресом, нагадавши, що Пхеньян вже дев'ять місяців не проводив ядерних випробувань і не запустив жодної ракети. Трамп вважає, що Кім Чен Ин тримає слово і знову підтвердив прихильність "міцному і стабільному миру".

"Жодної ракети не було запущено КНДР за останні 9 місяців. Ядерних випробувань теж не було. Японія щаслива, вся Азія щаслива. Але фейк-ньюз повідомляють, жодного разу до мене не звернувшись (завжди посилаються на анонімні джерела), що я зол, тому що все відбувається недостатньо швидко. Неправда, я дуже задоволений!", - написав Трамп.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кім Чен Ин висунув США жорсткий ультиматум за договором щодо ядерного роззброєння.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?