Кинули Україну напризволяще: в Польщі звинуватили ЄС в подвійній грі з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Кинули Україну напризволяще: в Польщі звинуватили ЄС в подвійній грі з Росією

Кинули Україну напризволяще: в Польщі звинуватили ЄС в подвійній грі з Росією
Джерело:  online.ua

У польському Сеймі звинуватили деякі країни Євросоюзу в подвійній грі з Росією і лицемірстві по відношенню до України. Там вважають, що підтримуючи будівництво "Північного потоку-2", лідери європейських країн кидають Україну напризволяще.

Про це заявив глава польського Сейму Марек Кухцинській в рамках XII Форуму "Європа-Україна", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Польське радіо".

"Адже відомо, що будівництво Nord Stream 2, а пізніше і Nord Stream 3, означає згоду на те, щоб Україна стала несамостійною, що її кинули напризволяще. Росія в цьому контексті є найбільшою небезпекою і загрозою. Це удар проти Центральної Європи, а також - балканських країн", - заявив глава Сейму Польщі.

Він підкреслив, що подвійна гра деяких країн ЄС полягає в тому, що з одного боку вони підтримують Україну, а з іншого - ведуть переговори з Росією по будівництву "Північного потоку-2", який дозволить постачати російський газ до Європи в обхід України. Тому Кухцінський закликав до подальшого розвитку регіонального співробітництва в Центральній Європі, але зазначив, що Європейський Союз сьогодні переживає численні і серйозні кризи.

Нагадаємо, проти будівництва "Північного потоку-2" виступають багато країн, включаючи США, де не виключають введення санкцій. У Німеччині ж підтримують російський проект і стверджують, що його вже не зупинять навіть американські санкції. У той же час Берлін готовий зробити крок назустріч США в ситуації, що склалася - в Німеччині готові до збільшення імпорту газу з США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович заявив про прогрес у напрямку зміни законодавства, які повинні ускладнити будівництво російського газопроводу "Північний потік-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?