Кириленко відреагував на резонансну заяву Amnesty International
Категорія
Події
Дата публікації

Кириленко відреагував на резонансну заяву Amnesty International

Кириленко відреагував на резонансну заяву Amnesty International
Джерело:  online.ua

Заява міжнародної організації Amnesty International про засудження затримань активістів за радянську символіку, які, за даними правозахисників, відбулися під час подій 9 травня у Києві, обурила віце-прем'єр-міністра України В'ячеслава Кириленка.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter урядовця.

Читайте також: "Дякую, що Путін є" - український журналіст на акції "Безсмертного полку" в Києві представлявся співробітником "Росія-24

"Заборона символіки, пов'язаної з комуністичною партією і радянським минулим, є порушенням права на свободу вираження, а затримання мирних демонстрантів є кроком в обмеженні свободи вираження і мирних зібрань з боку української влади", - заявили в організації, закликавши поліцію звільнити затриманих.

Проте віце-прем'єр вважає, що подібні заяви викликають підозру.

"Таке враження, що заяву Amnesty International писали у Кремлі. Комуністичний ГУЛАГ знищив 50 мільйонів людей, терор голодом в Україні - 7 мільйонів. Злочини нацизму і комунізму однаково засуджені у Європі. В Україні заборонена символіка і нацистів,і комуністів. "Правозахисники"не знають?" - написав Кириленко у Twitter.

Варто зазначити, що повідомлення із заявою організації вже з'явились на сайтах росЗМІ.

Як повідомляв ONLINE.UA, 9 травня у Києві на Арсенальній площі виникла сутичка через те, що громадянка намагалася пройти на площу Слави з так званою "георгіївською стрічкою".

У поліції повідомили, що в ході акцій з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій по всій Україні було затримано понад 50 людей, найбільше затримань відбулося у Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?