Кислиця нагадав про відсутність РФ серед підписантів Статуту ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

Кислиця нагадав про відсутність РФ серед підписантів Статуту ООН

Кислиця нагадав про відсутність РФ серед підписантів Статуту ООН
Джерело:  online.ua

Постпред України при ООН Сергій Кислиця перед річницею Конференції ООН у Сан-Франциско нагадав, що перебування РФ у складі ООН є сумнівним.

Джерело: Твіттер Кислиці

Кислиця нагадав, що РФ не є офіційно членом ООН

У світлі майбутньої річниці Конференції ООН у Сан-Франциско, важливо нагадати, що Російська Федерація не була серед підписантів Статуту ООН і не є членом-засновником ООН. Ми сподіваємося, що Секретаріат ООН і надалі уникне ставлень себе в незручне становище, - написав Кислиця.

Важливо зазначити, що на "Сан-Франциській конференції" була створена Організація об’єднаних націй.

Свої підписи на Статуті поставили 50 держав-засновниць ООН. Серед них і підписи Радянського союзу, Української РСР, Білоруської РСР. А от підпису РСФСР, тобто Радянської Росії – немає.

Раніше Кислиця вже озвучував сумніви у тому, що РФ взагалі є членом ООН і Радбезу ООН.

На засіданні Ради Безпеки ООН з приводу масових убивств у Бучі, він спитав присутніх у залі чи "голосував хтось за членство" РФ в ООН.

Перелік держав, що є постійними членами РБ, прямо прописаний у Статуті ООН: це Китай, Франція, Радянський союз, Велика Британія та США.

Однак у 1991 році, намагаючись убезпечити ядерний та військовий потенціал Росії, в Радбезі ООН вирішили заплющити очі на порушення статуту організації і дозволили Росії бути членом РБ.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?