Китай хоче виробляти в Україні енергію з відходів
Категорія
Економіка
Дата публікації

Китай хоче виробляти в Україні енергію з відходів

Китай хоче виробляти в Україні енергію з відходів
Джерело:  saee.gov.ua

Китайські інвестори розглядають можливість будувати в Україні заводи, які вироблятимуть енергію з відходів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Держенергоефективності.

Директор китайської компанії China Everbright International Limited Ванг Тяний обговорив із головою держагентства Сергієм Савчуком будівництво в Україні підприємств, які вироблятимуть енергію з альтернативних видів палива.

Ванг Тяний повідомив, що схожі заводи уже працюють у В'єтнамі, Німеччині та Польщі. Наразі компанія вивчає нові ринки, зокрема і в Україні. Він підкреслив, що компанія діє з 1983 року та має чималий досвід із реалізації проектів по будівництву таких заводів. Зокрема, вже запущено 31 такий проект. Загалом, на стадії розробки та введення в експлуатацію - близько 70 проектів.

Читайте також: Стало відомо, яке місто протягом 2 років прийматиме львівське сміття

Савчук, в свою чергу, повідомив про гарантії, які можуть надати муніципалітети в рамках проектів державно-приватного партнерства.

Також зазначається, що компанія планує ознайомитися з уже розробленими проектами, які потребують залучення інвестицій або пільгових кредитних коштів.

Як повідомляв ONLINE.UA, до кінця цього року у Львові планують завершити розробку проектної документації та розпочати перший етап будівництва сміттєпереробного заводу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?