Китай і США зробили ще один крок до посилення торгової війни
Категорія
Економіка
Дата публікації

Китай і США зробили ще один крок до посилення торгової війни

Китай і США зробили ще один крок до посилення торгової війни
Джерело:  Reuters

Відсьогодні КНР та США запровадили нові додаткові мита на товари один одного. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Зокрема, з 1 вересня Китай ввів в дію 5-відсоткові мита на постачання сирої нафти, соєвих бобів та інших товарів з США загальним обсягом 75 млрд доларів. У грудні влада КНР запровадить 25-відсоткове мито на американські автомобілі.

Зі свого боку адміністрація Дональда Трампа з сьогоднішнього дня підвищила мита на товари з Китаю ще на 5% – до розміру 15%. Мита діють на продукцію виробництва КНР загальною вартістю 300 млрд доларів.

Якщо Вашингон і Пекін не домовляться найближчим часом врегулювати торговельні суперечки, наступним етапом підвищення мит США на китайські товари очікується в жовтні. Тоді планується підвищити мита на китайські товари загальною вартістю 250 млрд доларів до 30% від їхньої вартості. Очевидно, у цьому випадку Китай вдасться до аналогічних заходів.

Торгова війна між двома найбільшими економіками світу почалася влітку 2018 року. Її причиною є дисбаланс у торгівлі: Китай експортує товарів у США на 323 млрд доларів більше, ніж купує. Цей дисбаланс невигідний для економіки США, тому президент Дональд Трамп всіляко намагається змусити Китай більше імпортувати продукції зі Сполучених Штатів.

Нагадаємо, що через протидію США китайські компанії можуть не отримати контроль над українським підприємством «Мотор Січ».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?