Китай навмисно мовчав і все приховував - розкрита шокуюча правда про пандемію коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай навмисно мовчав і все приховував - розкрита шокуюча правда про пандемію коронавіруса

Китай навмисно мовчав і все приховував - розкрита шокуюча правда про пандемію коронавіруса
Джерело:  online.ua

Влада китайського міста Ухань, де був зафіксований перший випадок зараження новим коронавірусом, навмисне замовчувала ключові подробиці про масштаби спалаху захворювання і приховувала правду. Тільки з 20 січня, під напором епідеміологів, вона почали неохоче розкривати дані, але тоді вже інфекція поширилася далеко за кордон і запобігти пандемії було неможливо. Таке відверте зізнання вперше зробив китайський епідеміолог і пульмонолог Чжун Наньшань, який розкрив шокуючу правду про те, що відбувалося в Китаї на початку спалаху коронавіруса, передає ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Важливо нагадати, що саме Чжун Наньшань, який прибув в Ухань 18 січня, через два дні публічно підтвердив, що коронавірус може передаватися від людини до людини. Але навіть тоді уханьска влада продовжувала повторювати, що доказів цьому немає, і називала спалах "запобіжним і контрольованим".

"У той час місцева влада не хотіла говорити правду. На самому початку вони мовчали, і тоді я сказав, що, можливо, у нас заражається більша кількість людей", - сказав Чжун Наньшань.

За словами лікаря, у нього виникли підозри про те, що влада приховує правду, після того, як офіційне число хворих в Ухані становило 41 осіб і не змінювалося протягом десяти днів. При цьому за кордоном статистика показувала страхітливу динаміку. Тільки 20 січня в Ухані підтвердили, що загальне число випадків COVID-19 досягло 198 осіб, з яких троє пацієнтів померли. Тоді ж стало відомо про зараження 13 медпрацівників.

Незважаючи на умисне мовчання влади Китаю на початку спалаху, лікар запевняє, що після 23 січня в КНР надавали чесні дані про хворих. Він також спростував звинувачення США та інших європейських країн в тому, що коронавірус був штучно створений в уханьскій лабораторії, і що Пекін як і раніше приховує чесні дані про хворих і померлих від коронавіруса людей в країні.

Нагадаємо, до сих пір вважалося, що поширення коронавірусної інфекції по світу почалося в грудні 2019 року на території материкового Китаю. Але розвідки багатьох країн з'ясували, що ще на початку грудня 2019 року Китай мав докази передачі інфекції від людини до людини, але вперто не визнавав цей факт до 20 січня. Їм також відома інформація, що ще 3 січня, коли в китайському місті Ухань почали масово заражатися люди, Національний комітет охорони здоров'я Китаю дав вказівку знищити зразки коронавіруса і не публікувати інформацію про невідому інфекцію.

На сьогоднішній день кількість інфікованих коронавірусом в світі перевищує 4,7 млн осіб. Більш 313 тисяч тисяч людей померли від ускладнень, викликаних хворобою. При цьому майже 1,8 млн осіб вилікувалися від коронавіруса. Найбільш постраждалими від коронавіруса країнами стали США, Іспанія, Італія, Великобританія і Росія. В Україні на сьогоднішній день число хворих перевищило 17 тисяч людей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що саме Китай винен в пандемії коронавіруса, яка обернулася для всього світу величезними втратами. Китайська влада навмисно приховувала і знищувала всі докази своєї причетності до спалаху коронавіруса, зразок якого досліджували ще з 2013 року і вже в кінці 2019 року знали, що він може передаватися від людини людині, але наполегливо приховували цей факт до 20 січня 2020 року, коли зупинити поширення вірусу вже було неможливо. Шокуючу правду про коронавірус і причетність до його поширення Китаю повідомили спецслужби США, Великобританії, Канади, Австралії та Нової Зеландії - вони представили закриту 15-сторінкову доповідь, в якій говориться, що Китай навмисно приховував від світу інформацію про коронавірус і його небезпеку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?