Китай оприлюднив шокуючі дані про смертельний коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай оприлюднив шокуючі дані про смертельний коронавірус

Китай оприлюднив шокуючі дані про смертельний коронавірус
Джерело:  online.ua

Коронавірус 2019 nCoV інфекційний і під час інкубаційного періоду, а це значить, що хвороба може передаватися від людини до людини навіть коли у носія захворювання ще не виявляються жодні симптоми. При цьому інкубаційний період становить 14 днів, а це ускладнює роботу зі стримування поширення вірусу. Нові шокуючі дані про смертельний коронавірус з Китаю повідомив глава Державного управління охорони здоров'я КНР Ма Сяовей, передає ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

"Якщо виходити з послідовності розташування генів, новий тип коронавіруса відрізняється від SARS і MERS, він вже перейшов від етапу передачі від тварин до людини до стадії, коли він передається від людини до людини. Судячи з усього, здатність поширення вірусу посилюється", - повідомив ма Сяовей.

За словами глави комітету, вірус передався людям з дикої природи і почав адаптуватися до існування в людському організмі. Він підкреслив, що "захворювання вступило в порівняно серйозну і складну стадію".

При цьому заступник глава Державного управління охорони здоров'я КНР Лі Бінь підкреслив, що знання про новий тип вірусу "вельми обмежені", крім того, невідома ймовірність його мутації. Він нагадав, що влада досі не встановила джерело походження коронавіруса, тому поки неясно які ризики і загрози він несе всьому світу.

У КНР нагадали, що на початковій стадії вірус ніяк себе не проявляє і захворювання може протікати без характерних симптомів. У деяких людей після зараження з'являлася діарея, нудота, головний біль, задишка і слабкість. В окремих випадках у заражених вірус виявлявся у вигляді кон'юнктивіту. Також наголошується, що першою ознакою захворювання можуть стати проблеми з травною системою. А ось підвищення температури, біль у горлі та кашель з'являються вже на пізніх стадіях захворювання.

Слід зазначити, що вже сьогодні, 26 січня, від вірусу в Китаї померла ще одна людина - загальне число смертей досягає вже 57 осіб. Число підтверджених випадків захворювання також збільшилася до 2027 - на ранок сьогоднішнього дня цей показник був на рівні 2002 пацієнтів.

У зв'язку зі стрімким поширенням смертельної хвороби Китай приступив до розробки вакцини від коронавіруса. Відзначається, що вже вдалося виділити вірус, йде вибірка штаму. Глава центру по контролю захворювань Ху Веньбо повідомила, що на даний момент фахівці відбирають лікарські речовини, здатні ефективно протидіяти пневмонії, ліків і способів лікування якої в даний час немає.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що коронавірус масово вбиває людей в Китаї, а міста-мільйонники, які закрили на карантин, фактично "вимирають". Ситуація в заражених китайських містах складна - вулиці і вокзали повністю спорожніли, а лікарні все більше переповнюються зараженими людьми. Це підтверджують шокуючі відео, що поширюються в мережі, які нагадують кадри з постапокаліптичного фільму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?