Китай повідомив жахливі новини про небезпечний коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай повідомив жахливі новини про небезпечний коронавірус

Китай повідомив жахливі новини про небезпечний коронавірус
Джерело:  online.ua

У Китаї від коронавіруса 2019 nCoV за місяць померли вже 362 людини. Число заражених досягає 17389 осіб, випадки інфікування смертельним вірусом продовжують фіксувати в усьому світі. У ВООЗ б'ють на сполох, тому що число жертв небезпечної інфекції вже перевищує кількість смертей від атипової пневмонії (SARS), спалах якої відбувся в 2002-2003 роках. Тоді за період епідемії від вірусу померли 349 осіб. В Україні розглядають доцільність встановлення режиму підвищеної готовності в рамках єдиної державної системи цивільного захисту через спалах китайського коронавірусу - чіткий план заходів обговорять сьогодні, 3 лютого, передає ONLINE.UA.

Станом на ранок 3 лютого, за межами Китаю коронавірус діагностували у 155 людей. У США підтвердився коронавірус у ще трьох людей, число заражених тепер досягає 11 осіб. У Франції захворіли смертельною пневмонією, викликаною 2019 nCoV, 6 осіб, в Німеччині - 10, в Австралії - 12, в Тайланді - 19, в Японії - 20, в Макао - 8, в Канаді - 4, в Італії - 2, в Росії - 2, в Великій Британії - 2, в Індії - 2, в Іспанії - 1, в Фінляндії - 1, в Швеції - 1. Як випливає зі звіту МОЗ України, в нашій країні жодного підтвердженого випадку захворювання китайським коронавірусом не зафіксовано.

Напередодні стало відомо, що в Україні розробляють тест на коронавірус 2019nCoV. Над ним працюють дві команди вчених з лабораторії Інституту молекулярної біології і генетики НАН України та лабораторії епігенетики Інституту геронтології НАМН України. Тест дозволить по слині визначати наявність в організмі уханьського вірусу. Також уряд веде переговори про закупівлю тестових систем у Німеччини.

Нагадаємо, 30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію у зв'язку зі стрімким поширенням коронавірусу в світі. Українська влада вживає усіх заходів щодо недопущення проникнення небезпечної інфекції в країну відповідно до рекомендацій ВООЗ. У МОЗ нагадують українцям про запобіжні заходи в зв'язку з загрозою епідемії смертельної хвороби.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ВООЗ пояснили, як передається китайський коронавірус. В організації зазначили, що в більшості випадків він передається від людини до людини при наявності у зараженої особи симптомів недуги - кашлю та чхання. Випадки зараження вірусом 2019 nCoV при відсутності симптомів у людини рідкісні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?