Китай повідомив жахливі новини про вбивчий коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай повідомив жахливі новини про вбивчий коронавірус

Китай повідомив жахливі новини про вбивчий коронавірус
Джерело:  online.ua

Епідемія китайського коронавіруса набирає обертів - смертельна пневмонія, викликана вірусом 2019 nCoV, за останню добу вбила 97 людей. Це найвищий добовий показник смертності з початку епідемії. В цілому кількість жертв станом на 10 лютого досягла 910 осіб. Заразилися коронавірусом 40547 людей, більше 300 випадків зараження зафіксовані за межами Китаю, передає ONLINE.UA з посиланням на Національну комісію з охорони здоров'я КНР.

На сьогоднішній день у важкому стані перебувають 6,4 тисячі пацієнтів - в основному вони знаходяться в лікарнях Ухані в провінції Хубей, яка є епіцентром спалаху епідемії. Також повідомляється, що з числа інфікованих пацієнтів вдалося вилікувати близько 3 тисяч чоловік.

Вірусологи Китаю впевнені, що спад епідемії настане приблизно через 10 днів. Вони сподіваються, що більшість заражених вірусом вдасться вилікувати, так як в критичному стані знаходяться тільки ті пацієнти, у яких, крім пневмонії, діагностовані інші захворювання і порушення імунної системи. Британські експерти не виключають, що епідемія буде бушувати ще два тижні, а число заражених досягне більше 500 тисяч людей.

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку гострої респіраторної хвороби, викликаної коронавірусом, не зафіксовано. У країні введено режим підвищеної готовності через загрозу епідемії.

Напередодні стало відомо про першого українця, який заразився коронавірусом. Ним став член команди круїзного лайнера Diamond Princess, який стоїть на карантині біля берегів Японії. У громадянина України діагностували інфекцію шляхом лабораторного тесту. Він госпіталізований в японську лікарню в задовільному стані.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міністерство охорони здоров'я звернулося до українців з терміновою заявою  через першого зараженого коронавірусом українця. У відомстві запевнили, що влада України тримає ситуацію під контролем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?