Китай в ООН виступив проти розміщення США системи ПРО в Південній Кореї
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай в ООН виступив проти розміщення США системи ПРО в Південній Кореї

Китай в ООН виступив проти розміщення США системи ПРО в Південній Кореї
Джерело:  Укрінформ

Глава МЗС Китаю Ван І під час спеціального засідання Радбезу ООН щодо ситуації в КНДР заявив, що Пекін рішуче виступає проти розміщення американської системи ПРО в Південній Кореї.

 Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Перш за все, необхідно зберегти прихильність цілям денуклеаризації, які є основоположною передумовою довгострокового миру й стабільності на Корейському півострові. Це також дозволить забезпечити режим нерозповсюдження", - заявив Ван І.

За його словами, позиція Пекіна проти розробок ядерної зброї в Північній Кореї непохитна: "Ми наполегливо закликаємо КНДР відмовитися від цього".

Китайський дипломат закликав ООН "бути прихильником шляху діалогу і переговорів", підкресливши, що демонстрація сили не вирішує проблему, а призводить лише до великих катастроф.

Читайте також: Трамп попередив про можливість серйозного конфлікту з КНДР

Ван І також відповів на заклик США щодо використання впливу Китаю на Пхеньян.

"Китай не є країною, яка може самостійно вирішити це питання. У нинішніх обставинах Китай готовий взаємодіяти з усіма сторонами і зробити внесок у вирішення ядерного питання на півострові", - заявив глава МЗС КНР.

Він нагадав, що Пекін запропонував двонаправлений підхід для врегулювання ситуації: припинення ядерних і ракетних випробувань КНДР з одного боку, а також масштабних навчань Південної Кореї і США - з іншого.

Крім того, Ван І висловив рішучий протест щодо розгортання в Південній Кореї американського протиракетного комплексу THAAD.

"Це серйозна загроза безпеці Китаю та інших країн регіону, це завдає шкоди співробітництву і довірі сторін і йде врозріз з денуклеаризацією і підтриманням довгострокової стабільності. Китай знову закликає сторони припинити процес розгортання", - заявив китайський міністр.

Як повідомляв ONLINE.UA, Північна Корея провела чергові невдалі випробування балістичної ракети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?