Китай відповів на слова Трампа про вирішення проблеми КНДР
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай відповів на слова Трампа про вирішення проблеми КНДР

Китай відповів на слова Трампа про вирішення проблеми КНДР
Джерело:  Reuters

Після заяви президента США Дональда Трампа про готовність вирішити "проблему Північної Кореї" незалежно від допомоги Китаю голова КНР Цзіньпін в розмові з главою Білого дому виступив за мирне врегулювання ситуації на Корейському півострові.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
"Китай підтримує ідею денуклеаризації (позбавлення від ядерної зброї - Ред.) Корейського півострова і рішуче виступає за збереження миру і стабільності в цьому районі, за мирне вирішення проблеми", - зазначив він.
Читайте також: У Білому домі оголосили доктрину зовнішньої політикии Трампа
Крім того, Цзіньпін підкреслив, що в Китаї готові до постійних контактів з Вашингтоном з цього питання.
Як повідомляв ONLINE.UA, 9 квітня ударне угруповання військово-морського флоту США на чолі з атомним авіаносцем "Карл Вінсон" отримало наказ висунутися в західну частину Тихого океану і незабаром прибуло в район Корейського півострова.
Раніше Трамп заявляв, що він не дозволить КНДР створити ракети, здатні досягти Америки і обіцяв Японії захистити її в разі потреби, навіть силою зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?