Китай висунув нову версію походження коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай висунув нову версію походження коронавіруса

Китай висунув нову версію походження коронавіруса
Джерело:  online.ua

Китайські вчені виступили з черговою резонансною заявою про походження коронавіруса - вони стверджують, що новий тип коронавируса SARS-CoV-2 був "непомітно" завезений в Ухань, після чого там було зафіксовано перший спалах пандемії. У числі "підозрюваних" країн в Китаї назвали Індію, Бангладеш, Італію, Чехію, США, Грецію, Австралію, Росію та Сербію де був виявлений найменш мутований штам. На думку китайських вчених, COVID-19 міг з'явитися в одній з цих країн. Відповідні висновки китайські вчені опублікували на платформі препринтів авторитетного медичного журналу The Lancet, але їх дослідження, проведене на підставі даних про мутації коронавіруса, вже розкритикували інші вчені. Зокрема, вчені з Глазго назвали нову китайську версію про походження коронавіруса "дуже некоректною" і бездоказовою. Вони нагадали, що є безліч доступних і великих епідеміологічних даних, які вказують на явну появу вірусу в КНР і поширення його звідти, але ці дані наполегливо ігнорують в Китаї. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Sun.

Джерело зазначає, що дослідження китайських вчених під назвою "Рання передача і еволюція Sars-Cov-2 в організмі людини" кидає виклик всім науковим доказам про те, що коронавірус виник в Ухані. У дослідженні, проведеному доктором Шеном Лібінгом, стверджувалося, що традиційний підхід до відстеження походження штамів коронавіруса не працює, оскільки в ньому використовувався вірус кажанів, виявлений на південному заході Китаю кілька років тому. У статті дослідники стверджують, що це заважає вченим простежити походження пандемії. Тому в своєму новому дослідженні вони використовували новий метод, який включає підрахунок кількості мутацій в кожному штамі вірусу. За словами китайських фахівців, штами з найбільшою кількістю мутацій існують протягом більш тривалого часу, а штами з меншою кількістю мутацій ближчі до вихідного предка SARS-CoV-2 і їх не виявили в Китаї.

"Наш результат показує, що Ухань - не те місце, де вперше відбулася передача SARS-CoV-2 від людини до людини", - йдеться у висновку китайських вчених, які переконані, що виявлений в кінці 2019 року вірус в Ухані не "оригінальний" .

Найбільш імовірним, вважають китайські вчені, що в Ухань коронавірус потрапив з Індії. Вони пояснюють це тим, що молоде населення Індії, екстремальні погодні умови і посуха могли створити необхідні умови для поширення вірусу на людей, і це могло статися за 3-4 місяці до спалаху в Ухані. У своєму дослідженні вони відзначають, що інфекція перебувала в забрудненій воді, яку пили тварини, а вже через них передалася до людини. Також наголошується, що під час посухи люди в Індії змушені пити ту ж воду, що і тварини.

Багато вчених з усього світу розцінили нове сумнівне дослідження китайських експертів як чергову спробу китайської влади перекласти провину за пандемію на когось іншого. Важливо відзначити, що і ВООЗ дотримуються думки про те, що новий коронавірус все ж з'явився в Китаї і поширився звідти по всьому світу. Кілька днів тому генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреєсус заявляв, що пошуки першоджерела зараження новим коронавірусом потрібно починати в китайському місті Ухань. При цьому в організації закликали не спекулювати на чутках про поширення коронавіруса в Європі через тварин.

Нагадаємо, до сих пір вважалося, що поширення коронавірусної інфекції по світу почалося в грудні 2019 року на території материкового Китаю. Але розвідки багатьох країн з'ясували, що ще на початку грудня 2019 року Китай мав докази передачі інфекції від людини до людини, але вперто не визнавав цей факт до 20 січня. Їм також відома інформація, що ще 3 січня, коли в китайському місті Ухань почали масово заражатися люди, Національний комітет охорони здоров'я Китаю дав вказівку знищити зразки коронавіруса і не публікувати інформацію про невідому інфекцію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вірусологи з Китаю розкрили сенсаційну правду про коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?