Китай запустив на орбіту "Священний човник" із двома космонавтами: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай запустив на орбіту "Священний човник" із двома космонавтами: з'явилося відео

Китай запустив на орбіту "Священний човник" із двома космонавтами: з'явилося відео
Джерело:  BBC

У Китаї запустили пілотований корабель Шеньчжоу-11 ("Священний човник") з двома космонавтами на борту.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.
Тайконавти повинні провести в орбітальній лабораторії 33 дні.
Запуск пройшов на космодромі Цзюцюань в пустелі Гобі, супутник був виведений на орбіту висотою 393 км ракетою-носієм Чанчжен-2F ("Великий похід").
На борту корабля перебуває екіпаж, що складається з 49-річного командира Цзин Хайпена і його 37-річного напарника Чень Дуна. Цзин Хайпен в космос полетів в третій раз, Чень Дун - вперше. Екіпаж буде проводити медичні, наукові та інші експерименти.
У планах Китаю - висадка людей на Місяць і запуск безпілотного корабля на Марс з висадкою на його поверхню зонда для забору проб грунту і атмосфери. Згідно китайської програми з будівництва орбітальної станції, її наступний модуль - Тяньгун-3 - виведуть на орбіту до 2022 року.


У 1970 році КНР вперше запустила свій штучний супутник Землі.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент США Барак Обама заявив, що влада країни у співпраці з американськими приватними корпораціями зуміють організувати експедицію астронавтів на Марс до 2030 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?