Китай знову обігнав РФ - невтішні для Кремля новини
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай знову обігнав РФ - невтішні для Кремля новини

Китай знову обігнав РФ - невтішні для Кремля новини
Джерело:  online.ua

Китай став другим у світі виробником зброї після Сполучених Штатів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на проєкт Стокгольмського міжнародного інституту досліджень проблем світу (SIPRI).

За даними фахівців, китайські компанії випередили російських конкурентів. До цього неможливо було оцінити їхню роботу через брак прозорості у ВПК КНР. Наразі місцеві виробники посіли значні місця у рейтингу сотні найбільших підприємств галузі.

Дослідники отримали відомості про вартість китайської продукції, датованої періодом з 2015 до 2017 років. Загалом йдеться про чотири великі корпорації.

Так, рівень виробництва Авіабудівної корпорації Китаю (AVIC) сягнув у 2017 році 20,1 мільярда доларів США. Це забезпечило їй шосту позицію у рейтингу.

Компанія China North Industries Group здійснила замовлень з озброєння на 17,2 мільярда доларів США. Її поставили на восьме місце у всьому світі. Де-факто це найбільший виробник наземних систем.

Цікаво, що російський президент Володимир Путін неодноразово згадував досягнення своєї країни у галузі виробництва новітньої зброї.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент РФ під час послання до Федерального зібрання наголосив, що у розпорядженні країни є найсучасніша зброя. Іншим державам нібито ще необхідно розробити подібні технології.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?