Китайські винищувачі перехопили розвідувальний літак США - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Китайські винищувачі перехопили розвідувальний літак США - ЗМІ

Китайські винищувачі перехопили розвідувальний літак США - ЗМІ
Джерело:  Associated Press

Два китайські винищувачі перехопили розвідувальний літак США над Східно-Китайським морем.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ABC News.

За словами речника військово-повітряних сил США підполковника Лорі Ходжа, літак WC-135 Constant Phoenix здійснював планову місію в міжнародному повітряному просторі над Східно-Китайським морем. Його перехопили винищувачі Су-30, наблизившись на відстань меншу за 50 метрів.
Повідомляється, що американський літак виявляє радіоактивні ізотопи в атмосфері, які є сигнальними знаками ядерного випробування.

Читайте також: Американська авіація атакувала прихильників Асада на півдні Сирії
 
"Хоча ми все ще вивчаємо цей інцидент, початкові звіти екіпажу США охарактеризували його як непрофесійний. Це питання вирішується з Китаєм за відповідними дипломатичними і військовими каналами", - сказав Ходж.

Як повідомляв ONLINE.UA, у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем російський винищувач СУ-27 наблизився до розвідувального літака ВМС США P-8A Poseidon.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?