Китайський коронавірус: вчені виявили нову загрозу
Категорія
Світ
Дата публікації

Китайський коронавірус: вчені виявили нову загрозу

Китайський коронавірус: вчені виявили нову загрозу
Джерело:  online.ua

Китайська наука з'ясувала, що люди, які перехворіли на новий коронавірус 2019 nCov, не гарантовано мають імунітет до нього. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Business Insider.

За словами Цзяна Ціняна, директора з профілактики та лікування пневмонії Клініки китайсько-японської дружби, такі люди фактично мають ризик "підхопити" вірус знову.

Він вважає, що новий коронавірус здатний до мутації, тож не можна виключати ймовірність захворювання іншим штамом. Вчені ще не встигли вивчити, чи може розвиватися в організмі імунітет до нової загрози з Уханя.

Чжан додав, антитіла людини можуть бути недостатньо сильними чи довговічними, щоб запобігти новому захворюванню.

Нагадаємо, перші відомості про коронавірус 2019 nCov поширилися світом у січні цього року. Епіцентром спалаху стало місто Ухань — китайський мегаполіс. Наразі місцева влада максимально обмежила пересування громадян у провінції Хубей, де місто знаходиться.

Станом на вівторок, 4 лютого, відомо про 427 загиблих від наслідків коронавірусу. Загальна кількість хворих перевищила 20 тисяч.

Як повідомляв ONLINE.UA, закордонні медіа проінформували, що влада КНР насправді приховує реальну кількість хворих та, відповідно, масштаби спалаху. За даними журналістів, коронавірус виявили вже у 76 тисяч осіб — і це дані, що наведені понад тиждень тому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?