Китайський "мирний план" може допомогти РФ у підготовці нового нападу на Україну — Держдеп США
Категорія
Політика
Дата публікації

Китайський "мирний план" може допомогти РФ у підготовці нового нападу на Україну — Держдеп США

Китайський "мирний план" може допомогти РФ у підготовці нового нападу на Україну — Держдеп США
Джерело:  online.ua

Перший заступник речника Державного департаменту США Ведант Патель заявив, що мирні ініціативи Китаю можуть зашкодити Україні та допомогти Росії підготуватися до наступного наступу.

Джерело: Держдеп США

Мирні ініціативи Китаю корисні для нового нападу РФ

Ведант Патель, заступник речника Держдепу США, на брифінгу прокоментував запрошення Сі Цзіньпіна до України, про яке нещодавно заявив Зеленський.

Патель наголосив, що США “будуть раді будь-якій країні, здатній відігравати конструктивну роль”, коли мова йде про “несправедливий та варварський” напад Росії на Україну.

Він додав, що усе відбувається у “тісній координації” з Україною.

Проте також Патель застеріг, наголосивши на тому, що “мирна пропозиція” Китаю може дозволити Росії переобладнатися для подальшого нападу, що може значно нашкодити Україні.

Важливо пам’ятати, що коли мова заходить про нібито “мирну пропозицію” КНР, у цитатах чи без лапок, це, зрештою, залежить від України. І пропозиція, яка дозволить Росії переобладнати свої сили, або щось, що призведе до подальшого нападу, безумовно, не буде для нас прийнятною, – сказав він.

Зеленський запросив Сі Цзіньпіна до України

29 березня президент Володимир Зеленський відправив лідеру Китаю Сі Цзіньпіну запрошення відвідати Україну та провести предметний діалог.

За словами голови держави, він не спілкувався із лідером КНР від повномасштабного вторгнення.

Зеленський підкреслив, що довгий час Китай висловлював політичну та економічну прихильність до РФ, забезпечуючи Путіну "дипломатичне прикриття" і дотримуючись нейтралітету.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?