Китайський Новий рік-2018: як правильно зустрічати рік Жовтого Земляного Собаки
Категорія
Культура
Дата публікації

Китайський Новий рік-2018: як правильно зустрічати рік Жовтого Земляного Собаки

Китайський Новий рік-2018: як правильно зустрічати рік Жовтого Земляного Собаки
Джерело:  online.ua

Хоча більшість жителів планети вже зустріли Новий рік, та, для чверті населення він настане лише 16 лютого. Як підготуватись до свята? Який одяг обрати? Які страви слід подавати на стіл? Про це ONLINE.UA розповість у статті про підготовку до Свята Весни - Китайського Нового року.

Стародавні китайці святкували Новий рік цілий місяць, проте зараз час новорічного відпочинку скоротилося вдвічі. З 16 лютого по 2 березня у Китаї проводиться масштабний фестиваль. У цей час Жовтий Земляний Собака офіційно стане символом року.

Як готуються до свята у Китаї

Свято Весни (Китайський Новий рік) - довгоочікуване свято і готуються до нього китайці дуже серйозно.

Спочатку в Китаї приступають до традиційного передноворічного прибирання будинків: миють, прибирають і викидають все непотрібне. Таким чином, з дому «вимітають» торішні невдачі і запрошують в будинок процвітання і добробут у Новому році.

Вважається, що червоний колір привертає удачу і відганяє злих духів, які за переказами, щорічно з'являються саме перед Новим роком. Саме тому, на час святкування китайці обирають вбрання червоного кольору. Так, як настає рік Жовтого Земляного Собаки, можна вибрати жовтий одяг або аксесуари. Проте, надмірно вишукані речі краще залишити на інший випадок.

Кожен будинок прикрашають в червоний колір. На вулицях з'являються червоні ліхтарики, справа та зліва від дверей вішають парні написи на червоному папері з побажаннями добра і щастя.

Банки та інші офіційні установи також прикрашають червоними новорічними символами процвітання і успіху.

Багатий стіл на Китайський Новий рік - запорука успіху і процвітання. На новорічному столі повинні бути як традиційні східні страви: рис - символ багатства, локшина - символ довголіття, риба - символ процвітання.

Як вже повідомляв ONLINE.UA, у березні 2018 року на українців чекають чотириденні канікули, які пов’язані зі святкуванням Міжнародного жіночого дня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?