Китайський зонд успішно зібрав грунт на Місяці - вперше за 40 років
Категорія
Технології
Дата публікації

Китайський зонд успішно зібрав грунт на Місяці - вперше за 40 років

Китайський зонд  успішно зібрав грунт на Місяці - вперше за 40 років
Джерело:  online.ua

Китайська місячна місія "Чан'е-5" здобула перший успіх з моменту відправлення. Науковий зонд успішно зібрав зразки місячного ґрунту після приземлення на супутник. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на іноземні медіа, зокрема й китайські.

Передбачається, що безпілотна станція спочатку відправить ґрунт на апарат, який чергує на орбіті. Звідти вантаж вже спрямує назад, на Землю.

Згідно з офіційними даними Китайської національної космічної корпорації, реголіт упакований о 16:00 у середу, 2 грудня. Для збирання зразків роботу знадобилися 19 годин, він працював в умовах 100-градусної температури.

Китайські вчені використають переправлений на Землю ґрунт для втілення своїх амбітних планів у майбутньому. Вони хочуть підготуватися до будівництва повноцінної науково-дослідницької бази на поверхні Місяця.

Слід зауважити, що Китай фактично першим розпочав нові місячні перегони. "Чан'е-5" тим часом має повернутися вже 17 грудня.

Наразі також представники NASA працюють над новою відправкою людей до поверхні земного супутника, ця місія отримала назву Artemis на честь давньогрецької богині. Передбачається, що вперше в історії людства до Місяця направлять також жінку-астронавтку. Орієнтовна дата виконання - 2024 рік, однак вона піддається критиці.

Як повідомляв ONLINE.UA, пілотована місія на Червону планету може відправитися вже до 2026 року, вважає американо-канадський бізнесмен і техно-ідол Ілон Маск. Утім, це ще й не найпозитивніший прогноз на період, в який можна запустити місію.

За словами Маска, Земля та Марс синхронізуються своїми відносними орбітами навколо Сонця кожні 26 місяців. Найближчий для нас такий період наразі — це 2024 рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?