Китайці віддадуть копію: мережу розбурхало захоплення американського безпілотника
Категорія
Світ
Дата публікації

Китайці віддадуть копію: мережу розбурхало захоплення американського безпілотника

Китайці віддадуть копію: мережу розбурхало захоплення американського безпілотника
Джерело:  CNN

Пентагон вимагає у Китаю негайного повернення  автономного підводного апарата США, який на очах у американців захопили в ході проведення досліджень в Південно-Китайському морі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.


"Ми закликаємо Китай негайно повернути наш безпілотний підводний апарат і виконувати свої зобов'язання за міжнародним правом", - заявив речник американського оборонного відомства Пітер Кук, пояснивши, що захоплення суверенного майна США є незаконним.


Читайте також: Трамп розбурхав світ заявою про Китай: з'явилася реакція Пекіна


Користувачі соцмереж посміялися над інцидентом і припустили, що з Китаю в США повернеться тільки копія захопленого дрона. Так, користувач, що пише під ніком Donald Trump Great USA President, написав: "Ахахах, китайці його вже на деталі розібрали і подивилися, як він улаштований".


Еміль Нікітін: "Повернуть, тільки вже на ньому буде напис - "Made in China" :)))".


Олег Озеров: "Все одно віддадуть. Але тільки в розібраному вигляді..."


Max Shamanov: "Повернуть їм копію пластикову і скажуть, що так і було".


Як повідомляв ONLINE.UA  15 грудня дослідницьке судно "Боудіч" ВМС США, укомплектоване цивільними особами, спустило безпілотний апарат вартістю $150 тис для дослідження морського дна, після чого військові Китаю, що кілька днів до цього спостерігали за судном, захопили апарат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?