Киян присоромили за те, що вони забувають про Майдан: опубліковано відео
Категорія
Культура
Дата публікації

Киян присоромили за те, що вони забувають про Майдан: опубліковано відео

Киян присоромили за те, що вони забувають про Майдан: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Жителі Києва можуть забути про події 2013-2014 років на Майдані, і їм повинно бути соромно за те, що дуже мало зроблено для вшанування пам'яті героїв Небесної Сотні.


Як повідомляє кореспондент  ONLINE.UA, про це заявив глава Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.


«Вивітрюються спогади. Ми забудемо, якщо не будемо докладати зусиль... Все робиться для того, щоб ми забули. Ми мало зробили, щоб пам'ятати», - сказав він в суботу, 20 лютого, під час заходів, присвячених другій річниці трагічних подій на Майдані.


В'ятрович, серед іншого, заявив, що киянам не вистачило зусиль навіть перейменувати всю вулицю Інститутську на честь Небесної Сотні. Не поставлений пам'ятник, а на створений офіційно музей Революції Переваги не виділено жодної копійки грошей.


Крім того, за словами чиновника, на місці загибелі активістів може з'явитися комерційний об'єкт - готель або ресторан.


«В Українському домі - я заходжу і бачу: попса, шуби і труси. І ми всі мусимо дуже соромитись», - резюмував В'ятрович, заявивши, що Україна так може повернутися в той стан, в якому перебувала до 2014 року.


Більше дивіться на відео ONLINE.UA:



Як повідомляв ONLINE.UA, в День пам'яті героїв Небесної сотні на Майдані Незалежності в Києві пройшла  акція вшанування героїв.


Одночасно ряд людей в камуфляжі влаштував погром у відділеннях декількох банків, а потім в центрі столиці поставили намети і  оголосили про початок так званого "третього Майдану".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?