Киянам нагадали про обмеження у роботі метро на Різдво
Категорія
Україна
Дата публікації

Киянам нагадали про обмеження у роботі метро на Різдво

Киянам нагадали про обмеження у роботі метро на Різдво
Джерело:  online.ua

Керівництво київського метрополітену попередило мешканців столиці про певні обмеження, які будуть чинними з нагоди святкування Різдва за Юліанським календарем. Йдеться про обмеження на вхід у певних локаціях міста. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Київську міську державну адміністрацію.

"На станціях "Хрещатик", "Контрактова площа", "Поштова площа", "Майдан Незалежності" 7 січня можливе обмеження входу для уникнення тисняви на платформах", - говориться у заяві мерії.

Водночас відомо, що станцію "Золоті ворота" у згаданий день можуть тимчасово закрити на вхід, аби пасажири змогли дістатися до святкової ялинки на Софійській площі. Щоб запобігти надмірному скупченню людей на станції в умовах епідемії COVID-19 робітники метро запустять усі ескалатори на підйом.

Також відомо, що на період Різдва у Міністерстві внутрішніх справ для посиленого режиму роботи залучать 25 тисяч поліцейських. Окрім них порядок підтримуватимуть півтори тисячі силовиків Нацгвардії.

Згідно з поясненням заступника міністра Сергія Ярового, вони чергуватимуть біля храмів.

"За підрахунками правоохоронців, у святкових заходах з нагоди Різдва планують взяти участь близько 600 тис. громадян. На свято Різдва Христового до забезпечення порядку та безпеки будуть залучені більше 25 тисяч поліцейських та 1,5 тисячі військовослужбовців Національної гвардії", - додав він.

Нагадаємо, одразу після Різдва, 8 січня, починається так званий локдаун.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники Бюро знахідок київської підземки заявили, що до них у поточному році потрапило понад 180 різних речей. Як пояснюють в метрополітені, на кількість згуб впливає пора року та погода. В осінньо-зимовий період найчастіше пасажири забувають шарфи, рукавички, шапки, парасольки, окуляри, рюкзаки та сумочки, однак звертається за втраченим третина власників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?