Київ опинився в рейтингу міст з найбільшою кількістю камер відеоспостереження
Категорія
Україна
Дата публікації

Київ опинився в рейтингу міст з найбільшою кількістю камер відеоспостереження

Київ опинився в рейтингу міст з найбільшою кількістю камер відеоспостереження

Українська столиця увійшла до Топ-50 світового рейтингу міст за кількістю камер відеоспостереження. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН, відповідний перелік був складений британською компанією Comparitech.

Користуючись відкритими джерелами, експерти зібрали дані про кількість вуличних відеокамер, встановлених державними органами безпеки та правопорядку. Відеокамери приватних компаній та осіб при цьому не враховувалися.

У результаті Київ опинився в рейтингу на 49-му місці. В українській столиці встановлено та функціонує 2,10 відеокамер на 1000 населення. Це означає, що у Києві приблизно 6,2 тисячі вуличних відеокамер, якщо користуватися інформацією про офіційну чисельність населення столиці.

Перше місце у рейтингу зайняв китайський Чунцін, де органи безпеки встановили понад 2,5 мільйона камер на 15 мільйонів населення. У перший п’ятірці опинились також китайські міста: Шеньчжень, Шанхай, Тяньцзинь та Цзинань. До першої десятки увійшли лише два міста, які знаходяться за межами КНР – це Лондон та Атланта.

Нагадаємо, що вчора до Києва несподівано прилетіли дві голлівудські кінозірки – акторка Міла Куніс та її чоловік, не менш знаменитий Ештон Кутчер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?