Київ поставив жорсткий ультиматум Росії - у чому річ
Категорія
Політика
Дата публікації

Київ поставив жорсткий ультиматум Росії - у чому річ

Київ поставив жорсткий ультиматум Росії - у чому річ
Джерело:  online.ua

Рівно 12 років тому російський уряд зважився на цинічний злочин проти сусідньої країни — Грузії. У день трагічної річниці Міністерство закордонних справ України поставило вимоги перед агресором. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву відомства.

За оприлюдненими даними, українська сторона рішуче засуджує відкриту агресію РФ на території грузинських регіонів — Абхазії та Південної Осетії. Москва фактично окупувала їх та анексувала.

"Триваюча "бордеризація" окупованих грузинських територій, системні затримання і викрадення громадян Грузії на лінії окупації, обмеження їхніх фундаментальних прав і свобод, надзвичайно складна гуманітарна та безпекова ситуація – ось основні "досягнення" дванадцятирічної окупації Російською Федерацією Абхазії і Цхінвальського регіону/Південної Осетії, Грузія", - зауважили в МЗС.

Дипломати пояснили, збройна агресія Кремля повинна зупинитися, війська повинні залишити суверенну Грузію, до регіонів необхідно спрямувати міжнародні правозахисні й моніторингові організації.

"Міністерство закордонних справ України закликає міжнародну спільноту посилити міжнародний тиск і санкційний режим проти Російської Федерації задля примушення її до припинення агресії проти Грузії і України та деокупації їхніх суверенних територій", - додав офіційний Київ.

Слід зауважити, що Москва серед жителів Південної Осетії активно роздавали російські паспорти, аналогічний крок агресор здійснив у відношенні до жителів ОРДЛО.

Як повідомляв ONLINE.UA, чинна українська влада поставила для себе мету добиватися миру на Донбасі, стверджує президента Володимир Зеленський. Це можливо за умови повернення територій, людей.

За словами державного лідера, мир в Україні стане основою для економічного зростання та поліпшення життя кожного українця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?