Київ відреагував на заяву Лондона щодо Тризуба серед екстремістських символів
Категорія
Політика
Дата публікації

Київ відреагував на заяву Лондона щодо Тризуба серед екстремістських символів

Київ відреагував на заяву Лондона щодо Тризуба серед екстремістських символів
Джерело:  online.ua

Посольство України у Великій Британії виступило з коментарем щодо заяви офіційного Лондона про Тризуб у посібнику про екстремізм. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter установи.

На думку дипломатів, у реакції британської сторони відсутня чітка відповідь на запитання - коли державний символ приберуть з навчального матеріалу.

"І все ж, немає чіткої відповіді на просте питання: коли український Тризуб, конституційний національний символ і Герб України, приберуть з пособника за екстремізму. Очікуємо додаткового уточнення від британської сторони", - зазначили у посольстві.

Нагадаємо, приводом для скандалу стало потрапляння зображення українського Тризуба на сторінки "Посібника з протидії екстремізму". Серед його матеріалів також присутня свастика й інші елементи нацистської чи фашистської ідеології.

Українське посольство справедливо обурилося такій публікації, бо Тризуб - офіційний символ суверенної держави.

Як повідомляв ONLINE.UA, дипломатичне представництво Великої Британії стверджує, що шкодує через появу офіційного символу України у посібнику. Вони зазначили, що цей навчальний матеріал не вказує багато з елементів як на інтерес боротьби з тероризмом. Лондон нагадав, що поважає державну символіку інших країн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?