Київська влада пояснила причину таємничого запаху гару
Категорія
Події
Дата публікації

Київська влада пояснила причину таємничого запаху гару

Київська влада пояснила причину таємничого запаху гару

Запах горілого в Києві, який стривожив соцмережі

, був не наслідком пожежі або спалювання сміття, а незвичайним погодним явищем.


Про це повідомив начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук, передає ONLINE.UA з посиланням на

Українську правду

.


"Остання інформація, яка у нас є, санепідемстанція каже, що це погодне явище, ДСНС не підтверджує пожеж в місті або на прилеглих територіях, ніяких загорянь на сміттєвих полігонах немає", - запевнив він.


Крім того, за словами Ткачука, "за інформацією санстанції і Укргідрометцентру, це погодні умови, коли всі дими і викиди не піднімаються вгору, а накопичуються в приземному шарі атмосфери".



Київ накрило сильним смогом. Фото: Українська правда


Чиновник зазначив, що причиною такого явища стали опалювальні установки і каміни, які зараз активно використовують кияни.


"Всі ці прилади, що мають викиди в атмосферу, все це накопичується в приземному шарі, і ми маємо таке задимлення", - сказав Ткачук і додав, що за станом повітря стежить Держспоживзахист.


За його словами, "вони організували контрольні точки виміру повітря, але ніяких перевищень по чадних газах поки не виявлено".


Його слова підтвердив і керівник Головного управління Держспоживстандарту в Києві Олег Рубан, який зазначив, що так званий метеорологічний серпанок вже стає звичним явищем для столиці.



Київ накрило сильним смогом. Фото: Українська правда


"Цей смог - то метеорологічний серпанок. Ми вже такі явища спостерігали раніше. Це природне явище, що виникає при інверсії температури і зниженні тиску і зміні температури в нижньому шарі атмосфери. Через це продукти життєдіяльності людини накопичуються в нижньому шарі атмосфери і не переміщаються в верхній" , - розповів він.


Причиною смогу він також назвав міські котельні та індивідуальні авто.


"Подолати це явище можна тільки шляхом зменшення викидів в атмосферу через зменшення використання індивідуальних авто і через зменшення кількості котелень, але це нереально для зимового періоду", - підсумував Рубан.


У свою чергу в київському аеропорту "Жуляни" відзначили, що незважаючи на смог, працюють в звичайному режимі, але закликали пасажирів уважно стежити за статусом своїх рейсів на on-line табло.



Аеропорт "Жуляни". Фото: прес-служба аеропорту


Як відомо, увечері 16 січня Київ накрило димом, і жителі столиці припустили, що це якось пов'язано зі сміттєспалювальним заводом.


У соцмережах кияни підтверджують наявність диму і неприємного запаху на лівому березі, в центрі, Голосіївському районі, Борщагівці, Нивках, Оболоні і навіть за містом біля Вишневого, Василькова та Глевахи.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

користувачі соцмереж в Києві висловили тривогу з приводу сильного запаху гару, який стояв в повітрі столиці.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?