Київський метрополітен розкрив втрати від епідемії коронавірусу - приголомшлива сума
Категорія
Економіка
Дата публікації

Київський метрополітен розкрив втрати від епідемії коронавірусу - приголомшлива сума

Київський метрополітен розкрив втрати від епідемії коронавірусу - приголомшлива сума
Джерело:  Укрінформ

Київський метрополітен внаслідок карантину, який ввели через епідемію коронавірусу COVID-19, втратив сотні мільйонів гривень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами Наталки Макогон — заступниці директора КП "Київський метрополітен", йдеться про збитки у 600 мільйонів гривень.

"Недоотримання доходу 600 млн грн. Водночас кошти на зарплату Київрада передбачила в повному обсязі", - пояснила вона.

Нагадаємо, київське метро відновило повноцінний рух вранці у понеділок, 25 травня. Напередодні, 23 травня, київська влада відновила роботу наземного громадського транспорту.

Метрополітен тримали закритим з 17 березня — тоді стало чинним рішення про тимчасове закриття підземки заради боротьби проти поширення інфекції. Інцидент із закриттям став першим у своєму роді в його історії.

Також закритим був харківський метрополітен. Той втратив під час жорсткого карантину близько 180 мільйонів гривень.

Підземка у Дніпрі станом на ранок 25 травня ще не відновила роботу на відміну від столиці й Харкова.

Нагадаємо, станом на згаданий вище день на території України підтвердили вже 21 245 випадків коронавірусу COVID-19. З 22 травня по всій державі почався новий етап послаблень — уряд впровадив так званий адаптивний карантин. Тепер регіони окремо скасовуватимуть обмеження відповідно до наявної епідемічної ситуації.

Як повідомляв ONLINE.UA, сингапурські науковці дійшли неочікуваного висновку — їм вдалося виявити, що пацієнти з COVID-19 не можуть заражати інших людей через 11 днів після інфікування. Варто звернути увагу на те, що так відбувається навіть якщо в організмі все ще залишається коронавірус, який виявляють тести. Однак, за словами науковців, заразність зберігається в період від 7 до 10 днів після появи класичних ознак хвороби, серед яких висока температура, а також сухий кашель.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?