Кличко нарешті зізнався, коли у Києві можуть оголосити локдаун
Категорія
Україна
Дата публікації

Кличко нарешті зізнався, коли у Києві можуть оголосити локдаун

Кличко нарешті зізнався, коли у Києві можуть оголосити локдаун
Джерело:  online.ua

2 листопада міський голова української столиці, Києва, Віталій Кличко виступив з гучною та важливою заявою. Він звернув увагу на те, що епідситуація у Києві вкрай складна, але введення жорстких карантинних обмежень буде крайнім заходом. За його словами, це принципова позиція влади міста. Під час брифінгу мер також наголосив, що з кожним днем у столиці стрімко зростає кількість госпіталізованих. Він також зауважив, що міська влада робить все можливе та неможливе, аби втримати ситуацію, щоб уникнути введення локдауну, повідомляє ONLINE.UA.

Окрім того, Віталій Кличко звернув увагу на те, що якщо Кабінет міністрів схвалить введення жорсткого карантину в країні або у столиці, то місцева влада буде змушена виконати це рішення.

"Підкреслю: запровадження карантину в столиці буде вже крайнім заходом! Це принципова позиція міської влади... Ми повинні втримати економіку міста, яка вже й так постраждала від кризи", – наголосив міський очільник.

За його словами, введення карантину і так завдало удару по місцевому бюджету. Економісти КМДА навіть підрахували, що до кінця року столиця недоотримає близько п’яти мільярдів гривень.

Що важливо розуміти, нещодавно в Міністерстві охорони здоров’я зізналися, що не підтримують ідею повного локдауну по всіх регіонах. На переконання глави МОЗ Максима Степанова, це завдасть масштабної шкоди нашій країні. Він переконаний, що локдаун перш за все вдарить по економічних показниках.

"На мою думку, виходячи з різних чинників, в тому числі економічних чинників, повний локдаун... Ми повинні його максимально уникати", — зауважив міністр.

На його думку, команда МОЗ продовжує активно підтримувати стратегію адаптивного карантину — гнучкої системи посилення й послаблення обмежень у різних регіонах відповідно до місцевої епідемічної ситуації. Максим Степанов також нагадав про введення обмежень для бізнесу, проте це не означатиме закриття закладів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих на коронавірус в Україні продовжує стрімко зростати — в понеділок, 2 листопада, зафіксували 6754 нових випадків зараження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?