Кличко очолює рейтинг кандидатів у мери Києва серед киян – соцопитування Seetarget
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кличко очолює рейтинг кандидатів у мери Києва серед киян – соцопитування Seetarget

Кличко очолює рейтинг кандидатів у мери Києва серед киян – соцопитування Seetarget
Джерело:  golos.ua

У четвер, 27 вересня, дослідницька компанія Seetarget в прес-центрі ІА "Українські Новини" представила результати соціологічного дослідження на тему: "Київ у фокусі соціології. Електоральні рейтинги і потенціал кандидатів в мери Києва", метою якого було визначити, кого кияни бачать мером міста та, які завдання міського голови кияни вважають першочерговими, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ІА «ГолосUA».

У презентації результатів дослідження брали участь Олексій Боровський, Ph.D., директор компанії Seetarget, Тарас Семенюк, журналіст, оглядач міжнародної політики, експерт з мас-медійним комунікацій і Володимир Фесенко, політолог, голова Центру прикладних політичних досліджень «Пента».

Згідно результатів, найбільш актуальними проблемами мешканців Києва є високі тарифи на житлово-комунальні послуги (більше 50%), розповсюдженість наркоманії/алкоголізму (34,9%), часта відсутність гарячої води (34,2%), а також незадовільний стан доріг, водопроводу, каналізації та тепломереж. Таким чином, головними завданнями мера Києва, кияни визначили наступні: зниження тарифів, ремонт доріг, мостів та тротуарів, ремонт комунікацій та забезпечення гарячої води (близько 8%).

Результати дослідження також показали ставлення киян до політиків – рейтинг довіри столичних мешканців до політичних діячів, у якому п’ятірку лідерів очолюють С. Вакарчук та В. Зеленський з рейтингом довіри - 43%, далі йдуть О. Омельченко, В. Кличко (37%) та Д. Гордон (28%).

«Порівнюючи з загальноукраїнським опитуванням, ми бачимо на першому місці відомі імена, зокрема, Святослава Вакарчука, Зеленського Володимира. У цих випадках позитивний баланс довіри становить близько 40%. Але, в той же час, серед осіб, до яких кияни проявляють симпатію, - відомі місцеві суспільно-політичні діячі. Зокрема, це Олександр Омельченко - 37%, і цей показник схожий на показник довіри до діючого мера міста Віталію Кличку. Потім ряд відомих імен - Гордон, Бондаренко, Береза, Тодоров. Тобто це люди, які змогли зробити свій внесок в роботу місцевої громади», - сказав О. Боровский.

Олексій Боровський (фото: прес-служба Seetarget)

Кияни також визначили, яким, на їх думку, має бути ідеальний керівник: гарний господарник та успішний керівник, чесний та непричетний до корупції, мати високі інтелектуальні здібності, бути молодим, незаплямованим політиком та активним громадським діячем. Варто зазначити 37% киян задоволені діями мера Києва В. Кличка.

Володимир Фесенко, глава «Центру прикладних політичних досліджень «Пента», вважає, що серйозним конкурентом В. Кличко на майбутніх виборах мера столиці стане кандидат, який вміє ефективно вирішувати господарські питання та «Ми не бачимо альтернативу Кличку. По даних досліджень, немає реального конкурента», - сказав політолог.

Володимир Фесенко (фото: прес-служба Seetarget)

«Кияни хотіли б вибрати мером хорошого господарника і управлінця, і якщо такий знайдеться, у нього будуть шанси і він стане сильним конкурентом для Віталія Кличка», - додав він.

При цьому, за словами Фесенка, кияни не готові бачити Кличко Президентом.

Головними завданнями міського голови жителі столиці вважають, в першу чергу, зниження тарифів ЖКГ (13,1%), ремонт доріг, тротуарів та мостів (8,8%), ремонт комунікацій, будинків та забезпечення гарячої води (близько 8%), вивіз сміття та прибирання міста (майже 6%).

Водночас за даними дослідження, рейтинг кандидатів у мери Києва очолює В. Кличко з рейтингом 30%, на другому місці В. Бондаренко (8,1%), далі йдуть О. Омельченко (7,1%), Б. Береза (4%) та С. Вакарчук (3,8%).

Опитування проводилось з 7 по 10 вересня 2018 року, методом особистих інтерв’ю (face-to-face). Опитано було 804 респондентів з м. Києва. Похибка вимірювання не більше 2,1-3,6% залежно від співвідношення змінних.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?