Кличко подав у Раду свій законопроєкт про Київ
Категорія
Політика
Дата публікації

Кличко подав у Раду свій законопроєкт про Київ

Кличко подав у Раду свій законопроєкт про Київ
Джерело:  Укрінформ

Київський мер Віталій Кличко звернувся до Верховної Ради з новим законопроєктом про столицю - альтернативним від документа "Про столицю України - місто-герой Київ". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами очільника міста, новий законопроєкт має механізм подальшого руху задля захисту прав киян на обрання влади.

"Якщо ми говоримо про новий закон про столицю, нам потрібно чітко визначити, чим він викликаний. Ознайомитися із законопроєктом, тим, який був поданий, у нас немає можливості. Ходять різні версії цього закону. Можу чітко сказати, що та версія, яка зараз "гуляє" в ЗМІ, це не законопроєкт, де йдеться про самоврядування, де йдеться про децентралізацію, а навпаки", - вважає Кличко.

Мер додав, що таким законопроєктам необхідні громадські обговорення у першу чергу.

Як повідомляв ONLINE.UA, згаданий проєкт "Про столицю України - місто-герой Київ"перш за все запроваджує ідею про дострокові вибори міської ради та мера. Голосування повинно відбутися, згідно до положень ініціативи - 8 грудня 2019 року. Також Документ говорить про відновлення районних рад.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?