Кличко пояснив особливості надзвичайного стану в Києві — онлайн-трансляція
Категорія
Україна
Дата публікації

Кличко пояснив особливості надзвичайного стану в Києві — онлайн-трансляція

Кличко пояснив особливості надзвичайного стану в Києві — онлайн-трансляція
Джерело:  online.ua

Мер Києва Віталій Кличко на терміновому брифінгу пояснив, у чому полягатимуть особливості запровадження надзвичайного стану в столиці України.

Джерело: брифінг Кличка

Надзвичайний стан у Києві

Мер Києва Віталій Кличко розповів, що комендантської години у столиці запроваджувати не будуть, проте буде низка інших обмежень.

Мер попросив мешканців та гостей Києва завжди мати при собі документи, що посвідчують особу на весь термін надзвичайного стану – тобто протягом 30 діб починаючи з 00:00 24 лютого.

У столиці посилюється охорона об’єктів критичної інфраструктури. До будівель органів влади обмежать доступ, а також посилять охорону.

Заклади харчування, дискотеки, нічні клуби зможуть працювати з 7 ранку до 23 вечора.

Поводимось спокійно. Місто живе і працює. Але в нинішній ситуації в умовах загрози ми повинні бути пильними і згуртованими. Дотримуватися законності і порядку. Ми повинні підготуватись в будь-який момент та захищати свої домівки, родину, своє місто і країну, - сказав Кличко.

Окрім цього, на залізничних вокзалах та в аеропорту «Київ» відбуватиметься особливий контроль за пасажирами.

На всіх в'їздах у місто працюватимуть КПП. Також посилиться охорона громадського порядку. Можливий огляд транспортних засобів, але тільки за потреби.

Вулиці, громадські місця та громадський транспорт поліцейським патрулювати допомагатиме муніципальна охорона. Також Віталій Кличко запевнив, що безпеці навчальних закладів приділятимуть «особливу увагу».

Нагадаємо, що Верховна Рада України запровадила надзвичайний стан на всій території України, крім Донецької та Луганської областей з 24 лютого 2022 року терміном на 30 діб.

Секретар РНБО Олексій Данілов пояснив, що надзвичайний стан запроваджується заради нормалізації обстановки в державі, забезпечення захисту та охорони державного кордону, протидії злочинності, підтримання громадської безпеки та порядку.

Також створення умов для належного функціонування органів державної влади, місцевого самоврядування та інших інститутів громадянського суспільства, запобігання спробам захоплення державної влади та зміни конституційного ладу України шляхом насильства.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?