Кличко розповів про проект розвитку медицини Києва, який почнуть тестувати в січні
Категорія
Україна
Дата публікації

Кличко розповів про проект розвитку медицини Києва, який почнуть тестувати в січні

Кличко розповів про проект розвитку медицини Києва, який почнуть тестувати в січні

Мер Києва Віталій Кличко ознайомився з проектом розвитку столичної медицини, який в січні стартує на прикладі Подільського району столиці.
Про це повідомляє  прес-служба  Київської міської державної адміністрації.
"Ми запускаємо пілотний проект з розвитку медицини в Подільському районі Києва і згодом поширимо його на всі райони міста", - зазначив Кличко під час презентації проектів розвитку медицини Києва.
"Коли ми звертаємося до лікаря, ми розраховуємо отримати якісну медичну допомогу. Тільки що ми побачили, які нові проекти із застосуванням новітніх технологій будуть втілюватися в медичній галузі столиці. Протестували, як працюють електронна черга та сервіс по вибору лікаря. Наша задача - щоб ці проекти якомога швидше почали реалізовуватися і працювати у всіх медустановах столиці. Щоб кожен киянин переконався, що зміни в медичній сфері відбуваються", - також сказав він.
Мер зазначив переваги нової електронної медичної системи, яка вже в січні стартує в пілотному режимі в Подільському районі столиці. В результаті пацієнт отримає швидкий пошук і вибір лікаря, запис на прийом онлайн, відсутність черг, доступ до призначень лікаря і миттєві результати аналізів.
"Сучасні технології дають додаткові можливості. Це, зокрема, можливість без черг записатися онлайн до лікаря або отримати консультацію. Ми беремо кращі приклади, які працюють у всьому світі, і втілюємо їх у Києві, щоб вони ефективно працювали в нашому місті. І нам допомагають міжнародні організації, фахівці і інвестори", - підкреслив Київський міський голова.
Мер зазначив, що якщо проект ефективно себе зарекомендує, то згодом його поширять на всі райони міста, наголошується в повідомленні.
"Наше завдання - щоб в Києві надавали якісну і сучасну медичну допомогу. Вже є лікарні, де пацієнти не сидять годинами в коридорах, де діє електронна черга. Треба навчити людей користуватися цим сервісом. Це зручно, це економія часу, - зазначив Віталій Кличко. - Ми сьогодні робимо все, щоб сфера медобслуговування в столиці змінювалася. ми передали 100 нових автомобілів Ford Fiesta медичним установам столиці. ми знайшли кошти в бюджеті, щоб додатково доплачувати надбавки до зарплати кожного працівника медичної сфери. І наша позиція - медичні послуги повинні бути доступні кожному киянину, незалежно від фінансового становища або статусу", - додав Віталій Кличко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?