Кличко розповів про відкриття руху на Шулявському шляхопроводі та перевірку всіх мостів Києва
Категорія
Культура
Дата публікації

Кличко розповів про відкриття руху на Шулявському шляхопроводі та перевірку всіх мостів Києва

Кличко розповів про відкриття руху на Шулявському шляхопроводі та перевірку всіх мостів Києва

Рух на Шулявському шляхопроводі відкриють в обмеженому режимі. Всі інші шляхопроводи і мости столиці будуть перевірені, буде визначено їх технічний стан.
Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час брифінгу на Шулявському шляхопроводі, повідомляє офіційний сайт столичної влади.
Віталій Кличко зазначив, що столична влада отримала висновки експертизи від НВП "Мостовий центр" і Державного дорожнього науково-дослідного інституту. Мер додав, що вночі відбулися статичні випробування естакади після обвалення частини правої тротуарної консолі.
"Експертиза встановила, що, щоб уникнути аварійних ситуацій і подальшої тимчасової експлуатації споруди, необхідно термінове вжиття заходів. Зокрема необхідно обмежити розмір проїжджої частини по обидва боки споруди на 0,7 м з використанням легких конструкцій; виконувати щоденні огляди конструкції тротуарних консолей на предмет появи тріщин, кренів і нахилів; обмежити рух пішоходів і транспорту під спорудою в прольотах", - процитував мер результати експертизи.
Кличко зазначив, що на шляхопроводі вже почалися роботи зі зміцнення, і сьогодні рух буде відкрито в обмеженому режимі. Крім того, рух важкого вантажного транспорту через шляхопровід буде заборонено повністю.
Віталій Кличко також доручив перевірити всі старі шляхопроводи і мости в столиці, визначити їх технічний стан і прийняти рішення щодо подальших робіт і режим експлуатації.
"І вчора пізно ввечері я доручив перевірити всі МАФи, які розташовані біля об'єктів транспортної інфраструктури, і прибрати незаконні споруди", - сказав Віталій Кличко.
За його словами, всі МАФи в Києві, встановлені під мостами, під об'єктами транспортної інфраструктури, в підземних переходах, повинні бути демонтовані.
"Вони несуть потенційну загрозу", - додав мер Києва.
Київський міський голова зазначив, що в столиці - зношена інфраструктура, в яку не вкладали кошти, не ремонтували десятки років. Віталій Кличко зазначив, що відновлення інфраструктури - один із пріоритетів столичної влади. Однак, додав він, це не можна зробити миттєво.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?