Кличко висунув невідкладну вимогу Зеленському - усі деталі
Категорія
Україна
Дата публікації

Кличко висунув невідкладну вимогу Зеленському - усі деталі

Кличко висунув невідкладну вимогу Зеленському - усі деталі
Джерело:  online.ua

Асоціація міст України, яку очолює міський голова столиці Віталій Кличко, звернулася до українського лідера Володимира Зеленського з екстреною вимогою провести зустріч з приводу "чисельних перевірок і обшуків правоохоронних органів", які нібито докучають органам місцевого самоуправління. Про це йдеться у відкритому листі правління АМУ, опублікованому на сайті організації, передає ONLINE.UA.

"Сьогодні органи місцевого самоврядування опинилися перед низкою проблем: чисельні перевірки, обшуки правоохоронних органів фактично паралізують діяльність із забезпечення нормальної життєдіяльності громад та надання послуг жителям, вибіркове погодження місцевих запозичень ставить під загрозу фінансування виплат заробітної плати працівникам бюджетної сфери, завершення ремонту шкіл, дитячих садків, оснащення лікарень; блокування рахунків комунальних підприємств, що надають послуги теплопостачання, призведе до зриву опалювального сезону…", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що з метою забезпечення ефективної співпраці між органами державної влади та органами місцевого самоврядування, збереження основних принципів належного врядування і конституційних прав громадян команда Кличко звернулася до Володимира Зеленського, як до гаранта Конституції України, з ініціативою провести зустріч з правлінням Асоціації міст України.

За словами представників Асоціації, в подібних умовах вкрай важливий діалог центральної та муніципальної влади, який дозволить "гарантувати права громад та громадян під час передвиборчої кампанії на місцевих виборах 2020 року" та "своєчасно розпочати по всій країні опалювальний сезон".

Як повідомляв ONLINE.UA, 3 вересня відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Під час нього було ухвалене рішення змінити карантинні зони в країні. Вже з 7 вересня карантин посилять в 29 містах і районах України, де був зафіксований підвищений рівень епідемічної небезпеки COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?