Клімкін та Штайнмайєр обговорили роботу спостерігачів ОБСЄ на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Клімкін та Штайнмайєр обговорили роботу спостерігачів ОБСЄ на Донбасі

МЗС України
Клімкін та Штайнмайєр обговорили роботу спостерігачів ОБСЄ на Донбасі

Глава міністерства закордонних справ України Павло Клімкін та чинний голова ОБСЄ, керівник зовнішньополітичного відомства ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр обговорили роботу міжнародних спостерігачів на території Донбасу, підконтрольній бойовикам, повідомляє прес-служба МЗС України.
"Сторони обговорили стан виконання Мінських домовленостей. Українська сторона надала переконливі докази систематичного грубого порушення Мінських домовленостей бойовиками, в т.ч. застосування важкого озброєння, яке має бути відведено в обумовлені місця. Було наголошено на необхідності забезпечення повного і безперешкодного доступу СММ ОБСЄ на всій непідконтрольній уряду України території, включаючи вздовж українсько-російського державного кордону", - йдеться в повідомленні.
У МЗС підкреслили, що досягнення повного припинення вогню відіграватиме важливу роль для просування комплексу питань врегулювання на сході України.
На зустрічі було наголошено на необхідності подальшого зміцнення діяльності ОБСЄ щодо сприяння врегулюванню конфлікту, а також ефективного поєднання зусиль з іншими міжнародними організаціями, які володіють необхідним досвідом і ресурсами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?