Клінтон vs Трамп: в США закрилася остання виборча дільниця
Категорія
Світ
Дата публікації

Клінтон vs Трамп: в США закрилася остання виборча дільниця

Клінтон vs Трамп: в США закрилася остання виборча дільниця
Джерело:  online.ua

На материковій частині США закрилася остання виборча дільниця - проголосували жителі селища Адак на Алясці.


ВИБОРИ В США-2016: ДИВИТИСЯ ОНЛАЙН


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на nytimes.com.


Згідно з результатами підрахунку голосів станом на 07.10 за київським часом, кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп збільшив відрив від кандидата від Демократичної партії Хілларі Клінтон - у нього 238 голосів вибірників проти 209 у Клінтон.


При цьому станом на 07.30 розрив збільшився: у Трампа 245 голосів проти 215 у Клінтон.


Поки не підраховані голоси в штатах Мічиган, Міннесота, Нью-Хемпшир, Пенсільванія і ряді інших.


Відзначимо, вибори в США є непрямими: переможець визначається Колегією вибірників, ті, що голосують в кожному штаті, вибирають один зі списків виборців, позначених якимось кандидатом.


Виборники зазвичай заздалегідь обіцяють проголосувати за кандидата від їх партії (і саме імена цих кандидатів розміщуються в бюлетенях, а не імена окремих виборників).


Голосування виграє кандидат, який набрав, мінімум 270 голосів Колегії вибірників. Кожен штат з 50, пропорційно кількості виборців, дає "електоральні голоси". Чим більше виборців в штаті, тим більше голосів. Всього всі штати дають 538 електоральних голосів.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в США продовжують підраховувати голоси виборців і поки на виборах президента країни перемагає кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?