КМДА: Хрещатик можуть назавжди закрити для автомобілів
Категорія
Політика
Дата публікації

КМДА: Хрещатик можуть назавжди закрити для автомобілів

КМДА: Хрещатик можуть назавжди закрити для автомобілів
Джерело:  24 канал

КМДА припускає перманентне припинення автомобільного руху центральними вулицями Києва, зокрема - Хрещатиком. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

За словами Дмитра Рахматулліна - директора Департаменту транспортної інфраструктури, прикладом для цього є низка європейських міст. Такий крок може стати елементом розвитку туризму в столиці та поліпшити екологічну ситуацію.

"Плани щодо перекриття центральних вулиць є цілком ймовірними, адже практика більшості європейських столиць показує, що перетворення центру на пішохідний простір покращує трафік, зменшує кількість шкідливих викидів в атмосферу та створює умови для розвитку туристичної привабливості міста", - пояснив посадовець.

Рахматуллін додав, що перекриття центру може стати причиною розподіл транспорту містом.
Видання зазначило, що рішення перекриття певних вулиць не до вподоби усім киянам. Приклад цьому - вулиця Сагайдачного, якою раніше проходили маршрути громадського транспорту.

Як повідомляв ONLINE.UA, мер Києва Віталій Кличко проінформував про внесення до Верховної Ради нового законопроєкту, що стосується міста. Ця ініціатива - альтернатива тій, що зареєстрована у парламенті від представників "Слуги Народу". В останній йдеться про дострокові вибори мера та міськради 8 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?