КМДА спростувала підвищення тарифів на опалення у столиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

КМДА спростувала підвищення тарифів на опалення у столиці

КМДА спростувала підвищення тарифів на опалення у столиці
Джерело:  online.ua

Тарифи на опалення у Києві не змінюватимуться упродовж зимового сезону 2020-2021 років. Таким чином столичний мер Віталій Кличко відреагував на новини про збільшення цін на відповідні послуги. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг голови міста у середу, 13 січня.

За його словами, сьогоденні тарифи триматимуться на рівні 2019 року.

"Київ має обґрунтований та затверджений план розрахунків, але цього опалювального сезону ціна послуг опалення та гарячого водопостачання не зміниться. Мешканці багатоквартирних будинків сплачуватимуть за комунальні послуги за тарифами ще 2019 року", - пояснив Кличко.

Він додав, кожен новий опалювальний сезон відзначається обговоренням підвищення тарифів. Головною причиною для того є збільшення цін на електроенергію та газ — це головні складові для постачання тепла у домівки та установи.

Кличко також зауважив, у киян існує можливість впливу на ціни у платіжках. Близько 800 будинків по всьому місту вже почали використовувати програму з енергоощадження. Завдяки термомодернізації зменшення витрат на комунальні послуги в будинку може сягнути 2-3 разів.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Києві збільшилися тарифи на опалення та гарячу воду з 1 січня 2020 року. Розпорядження ухвалили незадовго до Нового року на рівні Київської міської державної адміністрації.

З 1 січня показник вартості постачання теплової енергії для населення становить 1 616,48 гривні за 1 Гкал. Раніше він складав 1 356,31 гривні, тобто був дешевшим майже на 20%. До цього також необхідно додати опосередковані витрати на послуги. З відповідними показниками тариф сягає вже понад 1700 гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?