КНДР випустила рекордну кількість балістичних ракет — Південна Корея відповіла
Категорія
Україна
Дата публікації

КНДР випустила рекордну кількість балістичних ракет — Південна Корея відповіла

КНДР випустила рекордну кількість балістичних ракет — Південна Корея відповіла
Джерело:  online.ua

Влада КНДР 2 листопада провела пуск щонайменше 10 балістичних ракет - що важливо розуміти, це рекордна кількість пусків протягом 24 годин за період правління Кім Чен Ина. Південна Корея уже відповіла на нові провокації Північної Кореї.

Джерело: Bloomberg

КНДР протягом доби запустила 10 балістичних ракет

Варто звернути увагу на те, що пуски ракет відбулися приблизно через день після того, як команда Кім Чен Ина пригрозила вжити "потужних заходів", якщо Штати не зупинять військові навчання з партнерами, включно з Південною Корею.

Це сприйняли як завуальовану погрозу застосувати ядерну зброю.Одна із ракет стала першою, що пролетіла над морським кордоном з Південною Кореєю, - йдеться в повідомленні.

За словами лідера Південної Кореї Юн Сук Йоля, ці запуск ракет з боку КНДР є територіальним порушенням.

Окрім того, наголошується, що офіційний Сеул відреагував на нові провокації Пхеньяна запуском трьох ракет класу "повітря-земля" в міжнародні води на північнокорейській стороні морського кордону.

Також з'явилася інформація про те, що Південна Корея заблокувала деякі повітряні маршрути на схід від півострова з міркувань безпеки.

Обмін ракетними випробуваннями "око за око" є ескалацією напруженості після того, як обидві Кореї 24 жовтня здійснили попереджувальні обстріли поблизу морського кордону на західній стороні півострова, - нагадують журналісти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?