Книгу Савченко випустило видавництво, пов'язане з людьми Януковича: скандальні подробиці
Категорія
Культура
Дата публікації

Книгу Савченко випустило видавництво, пов'язане з людьми Януковича: скандальні подробиці

Книгу Савченко випустило видавництво, пов'язане з людьми Януковича: скандальні подробиці
Джерело:  online.ua

Видавництво "Юстініан", яке випустило у світ книгу народного депутата Надії Савченко "Сильне ім'я Надія", пов'язане з одним з колишніх міністрів в уряді екс-президента Віктора Януковича.
Про це йдеться в розслідуванні ONLINE.UA.
З відкритих джерел ми дізналися, що "Юстініан" тісно співпрацює з юридичною фірмою "Грищенко та партнери". Так у 2012 році на сайті компанії "Грищенко та партнери" була опублікована новина про те, що за підтримки цієї юридичної і патентної фірми (ЮПФ) видавництвом "Юстініан" здійснено підготовку та випуск у світ книги "Міжнародний інвестиційний арбітраж: деякі тенденції та досвід України" під загальною редакцією Станіслава Войтовича.



Крім того, про зв'язки "Юстиніана" і юридичної компанії "Грищенко та партнери" свідчить той факт, що в останній працює кума генерального директора "Юстиніана" Ірини Омельченко - теж Ірина Омельченко. Тезка і однофамільниця. Про це можна дізнатися з їхніх сторінок в соціальних мережах.


Ірина Омельченко з юридичної компанії "Грищенко та партнери" на своїй сторінці в "Однокласниках" оприлюднила фото з Іриною Омельченко з "Юстиніана".



"Дві куми (обидві - Ірини, обидві - Омельченко)", - підписала вона знімок.


Раз гендиректор "Юстиніана" і співробітниця "Грищенко та партнери" - фактично родички, не дивно, що юридична фірма фінансує деякі книжкові проекти видавництва.


Одним із співзасновників юридичної фірми "Грищенко та партнери" є Дмитро Грищенко, голова Третейського суду при Асоціації правників України, член Ради комітету з банківського, фінансового та страхового права Асоціації правників України. У 2003 році компанія "Грищенко та партнери" брала участь у вирішенні спорів України з американськими інвесторами.


Однак варто звернути увагу на більш цікаву деталь в біографії Дмитра Грищенка. Справа в тому, що він - брат колишнього міністра в уряді Віктора Януковича Костянтина Грищенка.


У вересні 2003 року Костянтин Грищенко був призначений міністром закордонних справ України в першому Кабміні Віктора Януковича. Пост глави МЗС Грищенко обіймав до лютого 2005 року, коли був звільнений обраним після Помаранчевої революції президентом України Віктором Ющенком.


Після своєї відставки він працював разом з Віктором Януковичем, в 2006-2007 роках був його радником із зовнішньополітичних питань, в грудні 2007 року був призначений главою МЗС в "тіньовому" опозиційному уряді Партії регіонів. У квітні 2008 року Грищенко став першим заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони України Раїси Богатирьової, а в червні того ж року отримав посаду посла України в Росії.


Після обрання Віктора Януковича президентом у лютому 2010 року Грищенко був вдруге призначений міністром закордонних справ України, тепер в Кабміні Миколи Азарова. У 2012-2014 роках Грищенко обіймав посаду віце-прем'єра в другому при Януковичі уряді, який також очолював Азаров.


Таким чином, зв'язок видавництва "Юстиніан" та юридичної фірми "Грищенко та партнери", співзасновник якої є близьким родичем одного з міністрів часів Януковича-Азарова, дає підстави припускати, що теоретично до фінансування випущених ним книг можуть бути причетні представники колишньої влади. Нехай і опосередковано.


Повний текст розслідування

читайте на ONLINE.UA: На книгу Савченко потратили 2 миллиона, следы ведут к соратнику Януковича: результаты расследования

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?