Князєв просить збільшити фінансування Нацполіції на 4 мільярди гривень
Категорія
Політика
Дата публікації

Князєв просить збільшити фінансування Нацполіції на 4 мільярди гривень

Князєв просить збільшити фінансування Нацполіції на 4 мільярди гривень
Джерело:  LB.ua

Голова Національної поліції Сергій Князєв на колегії МВС попросив збільшити фінансування його відомства на 4 мільярди гривень.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Лівий берег.

У присутності міністра внутрішніх справ Арсена Авакова й прем'єр-міністра Володимира Гройсмана Князєв заявив, що наявних грошей може не вистачити до кінця року.

"Важливу роль у підвищенні результативності протидії злочинності зіграло додаткове виділення урядом наприкінці 2016 року 2,158 млрд гривень. Стимулом у роботі для співробітників карного розшуку, слідства й інших поліцейських стало підвищення щомісячного грошового забезпечення", - сказав він.

За його словами, збільшення зарплат дозволило закрити 5 тисяч вакантних місць у поліції. Зараз новачки проходять навчання, а через чотири-п'ять місяців вийдуть на роботу.

Читайте також: Радник Порошенка розповів, скільки грошей не вистачає на українську армію

"Разом із тим процес становлення Національної поліції вимагає інвестування в подальше формування систем поліції і його ресурсного забезпечення. Державний бюджет на 2017 рік передбачає витрати на фінансування поліції в розмірі майже 16,6 млрд гривень, що явно недостатньо для її функціонування і забезпечує нормативні потреби тільки на 39%. За нашими підрахунками, мінімальна додаткова потреба у фінансуванні на 2017 рік становить 4,150 млрд гривень", - сказав Князєв.

Голова Нацполіції додав, що правоохоронці забезпечені бензином й іншими нафтопродуктами тільки до липня, патронами - до травня.

"Інвестиції в поліцію будуть мати значний соціальний ефект, передусім у підвищенні довіри громадян до органів виконавчої влади в боротьбі зі злочинністю та корупцією", - вважає він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?