«Коаліцію створити неможливо»: колишній член ЦВК зробив резонансну заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

«Коаліцію створити неможливо»: колишній член ЦВК зробив резонансну заяву

«Коаліцію створити неможливо»: колишній член ЦВК зробив резонансну заяву
Джерело:  LB.ua

Враховуючи попередні результати виборів, фракція «Слуга народу» у новій Верховній Раді матиме права коаліції. Про це заявив колишній заступник голови ЦВК Андрій Магера, повідомляє повідомляє ONLINE.UA з посиланням на LB.ua.

«У новому парламенті не може бути створена коаліція. Оскільки фракція «Слуга народу», в разі отримання більшості депутатів парламенту, має права коаліції. Тому не може створювати коаліцію з іншими фракціями», – стверджує Магера, посилаючись на статтю 83 Конституції України.

За словами колишнього чиновника, подібна ситуація в історії країни вже була в 1990 році, коли більшість у Раді першого скликання становила так звана «Група 239», яка складась з комуністів та соціалістів

«У «Слуги народу» немає іншого варіанту: або вони пропонують кандидатуру прем’єр-міністра і формують новий Кабмін, або продовжує працювати уряд Гройсмана», – додав Магера.

Нагадаємо, що за попередніми результатами дострокових парламентських виборів партія «Слуга народу» може розраховувати на 247-255 місць у парламенті. Це дозволить їй сформувати уряд, не потребуючи підтримки інших фракцій. Однак зміни до Конституції, в разі такої необхідності, пропрезидентська фракція зможе зробити лише за участі інших політичних сил.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?