Коли буде пік коронавірусу в Україні - МОЗ здивувало новим прогнозом
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли буде пік коронавірусу в Україні - МОЗ здивувало новим прогнозом

Коли буде пік коронавірусу в Україні - МОЗ здивувало новим прогнозом

Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко озвучив неочікуваний прогноз - він підкреслив, що пік інфікування коронавірусною хворобою в Україні можна очікувати протягом найближчого тижня. За його словами, наразі МОЗ робить все, аби знизити кількість хворих та мати змогу вийти з карантину, однак розвиток ситуації все одно залишається непередбачуваним. Про перспективи пом'якшення карантину та можливий пік пандемії в нашій країні Ляшко розповів в інтерв'ю "УП. Життя", передає ONLINE.UA.

"Ми робимо все можливе для того, щоб на 14-17 квітня, плюс-мінус три дні, ми зайшли з якомога меншою кількістю інфікованого населення. У нас релігійні свята тривають два тижні. Якщо не будемо дотримуватися карантинних заходів, то зараз ще інфікуються. І замість того, щоб 24 квітня виходити з карантину вже поетапно, ми будемо дивитися на динаміку і скаржитися на уряд, який нас неправильно загнав у карантин", - наголосив Віктор Ляшко.

За його словами, багато карантинних обмежень мають психологічний характер. Санітарний лікар зазначив, що питання епідеміологічного сенсу знають 10% населення, решта будуть реагувати на певні психологічні речі.

"Коли людей будуть зупиняти, перевіряти документи, обробляти колеса, обробляти парки, водою поливати доріжки, якщо там ще буде трошки хлору - це все призводить до розуміння серйозності проблеми", - каже Ляшко.

Окрім того, представник МОЗ нарешті пояснив, чому в Україні був низький рівень тестування на коронавірус.

"За алгоритмами ВООЗ: спочатку ви тестуйте хворих на грип, грипоподібні захворювання, аденовіруси, а після того, якщо немає позитивного результату, передавайте матеріали на коронавірусну хворобу в референс-лабораторії. Тому, можливо, на тому етапі, коли ми ставили грип, ми не продовжували тестувати на коронавірусну хворобу", - пояснив Віктор Ляшко.

За його словами, згодом алгоритми ВООЗ і МОЗ змінилися, а після жорсткої комунікації та впровадження "гарячої лінії", кількість тестів - підвищилася.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих коронавірусом продовжує зростати  — так, у вівторок, 14 квітня, станом на 09:30, в Україні зафіксовано 3372 випадки зараження. Окрім того, повідомляється про 98 летальних випадків від COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?