Коли Кремль загострить війну на Донбасі: названий найнебезпечніший період
Категорія
Політика
Дата публікації

Коли Кремль загострить війну на Донбасі: названий найнебезпечніший період

Коли Кремль загострить війну на Донбасі: названий найнебезпечніший період
Джерело:  apostrophe.ua

Британський політолог Джеймс Шерр вважає, що нове загостренння війны на Донбасі почнеться восени, перед виборами в Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Апостроф.
"Я вважаю, що потрібно дуже серйозно розглядати можливість ескалації на сході України. По-іншому тут не скажеш", - сказав політолог.
За словами Шерра, загострення на Донбасі почнеться у вересні, напередодні виборів в Росії.
"На мою думку, найнебезпечнішим періодом буде час напередодні виборів в Росії в цьому році (18 вересня 2016 року в РФ відбудеться Єдиний день голосування). Крім того, ескалація можлива одночасно з виборами або ж незадовго після їх проведення. Тому що на вересень і жовтень в Росії вже заплановані масштабні військові навчання різних видів військ. Зазвичай РФ проводить свої наступальні операції якраз під прикриттям таких військових навчань. У питанні часу не потрібно прагнути дати дуже чіткий прогноз. Необхідно зрозуміти, що існуючий статус-кво не збережеться. Про це свідчить ряд політичних факторів", - розповів він.
Раніше глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що дата наступної зустрічі Нормандської четвірки міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії, на якій вирішуватиметься питання врегулювання конфлікту на Донбасі, поки невідома.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?